понеділок, 7 листопада 2011 р.

"Українське Різдво")))продовженя)))

Колись,як я була малою,ми їздили до мого вітчима в село на Різдво. Були живі його мама і тато,я ще застала живими його дідуся і бабусю .Дід і баба жили ще за Польщі (як вони називали ті часи їх молодості) 
І так було тепло і по домашньому в ті дні. Давно,правда,це було і я була замала,щоб дуже все пам"ятати . Але залишилась в пам"яті приблизно така картинка. В хаті стояв доовгий стіл . За ним сідали з однієї сторони всі старші,а з іншої-товклися діти. Так-так,саме товклися,тому як скрізь було розкидане сіно, за традицією, і дітям просто-таки належало товктися по ньому))) Ті страви на столі-мені здавалось,що їх нескінченна кількість і такі смачнючі))) Співали коляди всім гуртом))) колядники стукали у шибку)))
Дуже теплі ті спогади. Дуже рада,що маю такі,хоч і дуже віддалені.
Згодом пішли від нас прадід,прабабуся,бабуся і дід(((( немає більше де поїхати-ось так щоб,по-справжньому,по-сільськи(((
Але є тепермої мама/тато,які традицію підтримують. Ми збираємось усі разом і є купа наїдків традиційних для Різдва,є колядки,є родинний затишок,товчуться дітки.... Гамінко в домі та радісно на Різдво. Традиції живуть,допоки ми про них пам"ятаємо.


Ось таке у мене тепле Різдвяне святкування вийшло в цій листівочці.Кумедну картинку колись давно зберегла собі на компі.Дуже вже мені до вподоби вона,правда ж чудова?)))
Хотілось щоб ця листівка була затишною та домашньою,тоиу використала квітковий фон в приглушених кольорах,обрала орнаментальну рамочку,що обрамляє картинку з набору  Новорічної бумаги,тег з написом затонувала Дістресом,а сам тег закріпила за допомогою шнурка,який скрутила у вигляді такого собі визерунку.
Забула написати,робила за ось цим, перевернутим правда, скетчем)))
А...і зверніть увагу на машинну стрічку))))Я-таки її приборкала!!!!!Правда,спершу машинка летіла на підлогу і дещо їй поламалось....)))))))
Дякую мої любі,що завітали)))Рада вашим комментам.Обіймаю )))

12 коментарів:

  1. Листівка вийшла така домашня й святкова :)
    Прочитала про ваші святкування й згадала,як ми теж колись їздили до бабусі...купа народу в хаті...колядники товчуться під вікнами...ностальгія...
    Підтримую: традиції живуть,якщо ми їх виконуємо й пам"ятаємо про них ;-) А в нас,українців,є дуже багато чудових традицій! ;-)

    ВідповістиВидалити
  2. листівка дуууже тепла і різдвяна!!
    картинка суперова!! в мене теж така є, ще колись в перших різдвяних лстівках. Дуже хочу її роздрукувати і в рамочку! але все ніяк руки не доходять ))

    ВідповістиВидалити
  3. Класно як! Ти молодчинка, зігріла і потішила... я так злякалась вчора, що мене немає в блогах... тепер от тішусь, відновилася...

    ВідповістиВидалити
  4. Затишна справжня різдвіяна листівка! А картинка така кумедна, і водночас дуже-дуже мила)))

    ВідповістиВидалити
  5. Але ж і позитивна листівка, така затишна, відчувається тепло і якась особлива атмосфера, яка притаманна тільи Святвечору.

    ВідповістиВидалити
  6. Так,дух святвечора важко передати...якісь тоді такі відчуття...не знаю...якогось миру та розуміння смислу буття,правда?Хочеться ті хвилі зупинити та залишити.
    Дякую мої хороші за ваші слова.
    Олю,а що вчора в тебе з блогами трапилось?
    Мене також викинуло сьогодні,але я спокійнісінько ввела пароль заново-і всьо.

    ВідповістиВидалити
  7. добре тобі, а я голдинку рвала на собі коси, як мені тепер всіх вас познаходити, або ви мене... Написало, що мій блог "УДАЛЬОН" і акаунт мій так само. О як! Не знаю як, але смскою шось там відносляла. пароль міняла... Коротше страху натерпіласяяяяя... Це ж всьо шо нажито ніпосільним трудом... :)))

    ВідповістиВидалити
  8. листівка справді затишна ))) про таке СПРАВЖНЄ Різдво, про яке нажаль вже багао забувають ((
    в нас такий великий стіл тільки у бабусі, коли збираються всі )))
    а вдома хоч ми і троє, але всерівно намагаюсь передати цей дух свята, воно дійсно якесь таке...дивовижне))
    нарешті ти знайшла спільну мову з машинкою )))) Вітаю ;)

    п.с. а чого вона падала? ))

    ВідповістиВидалити
  9. о ужас!!!!!!!Оля,як ти то пережила?Як ти відновилась?розкажи!!!!

    я рада,що все ж залишилась з нами))))))))та ти б і так залишилась..перереєструвалась би!

    я чую,що то якась пішла вірусяка....нее в тебе першої таке(((

    Зірочкин,падала,бо заслужила певне...я на прочухан)))))гг

    ВідповістиВидалити
  10. ))) ( тут такий смайл зі скайпу що по підлозі катається від сміху) короче ти її налякала і вона все зрозуміла )))

    ВідповістиВидалити
  11. Очень мне твоя эта украинская скрия нравится!Ты - "щiра украiнка")))

    ВідповістиВидалити
  12. Дійсно-традицію живуть поки ми про них пам"ятаємо...Колись було весело святкувати Різдво-шумно:))) а тепер і колядників аж таких немає...тихо на вулиці на Різдво(((
    Що все про сумне))
    Листівка гарна-уособлює в себе красу Різдвяних вечорів!

    ВідповістиВидалити

ваші добрі слова